Doorgaan naar artikel

Innovatieve slatelers naar Dinteloord

Slateeltbedrijf FromBoer laat in Dinteloord (Noord-Brabant) een Ultra Clima-kas bouwen.

FromBoer (het vroegere BoerDenHoedt) moet op de huidige bedrijfslocatie in Ridderkerk plaatsmaken voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Daarom verhuizen zij naar Dinteloord, met een uitbreidingsmogelijkheid naar 6 hectare. Naar verwachting worden de kassen in het najaar van 2020 in gebruik genomen. Kubo bouwt daarvoor een Ultra Clima-kas.

Er komt aansluiting op het centrale gasontvangststation en het eigen elektriciteitsstation in het gebied, met de mogelijkheid om in de toekomst bijvoorbeeld ook restwarmte van andere bedrijven te gaan gebruiken.


Lees verder onder de tweet.

Sla breder toepassen

FromBoer wil laten zien dat sla meer is dan alleen een bijgerecht of een alternatief op een zomerse dag. In samenwerking met de foodblog van Little Miss Artichoke ontwikkelt zij verschillende recepten om de veelzijdigheid van sla te laten zien. Die kan namelijk net zo goed gebruikt worden als hoofdgerecht, een gezonde snack of zelfs als dessert. Zo introduceerden de FromBoer-ondernemers Arjan en Leonard Boer in 2018 sla-ijs, gemaakt met hun lollo bionda.

Herkomst producten

FromBoer is gespecialiseerd in het telen van speciale slasoorten, met en zonder kluit. Aangezien het bedrijf steeds internationaler wordt, en consumenten de herkomst van producten steeds belangrijker vinden, vonden de telers een bedrijfsnaamwijziging op zijn plaats. Ook het bedrijfslogo is daarbij vernieuwd.

Het nieuwe complex. - Foto: FromBoer

Het nieuwe complex. – Foto: FromBoer

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin