Doorgaan naar artikel

Innovatie in zachtfruit

Innovatie betekent letterlijk ‘de ontwikkeling van nieuwe dingen en ideeën’, of ‘verandering’. Binnen de zachtfruitsector zijn we constant op zoek naar nieuwe innovaties en kansen. Innovatie is dan ook essentieel om de zachtfruitsector, en zeker de houtig kleinfruit sector, binnen Nederland te laten bestaan. Innovatie kan te maken hebben met van alles; ontwikkeling van nieuwe rassen, een nieuwe kijk op bemesting of het gebruik van slimme tools om de teelt te ondersteunen.

Door als sector samen te werken kunnen meerdere nieuwe ideeën of ontwikkelingen ook samen met elkaar onderzocht worden, zoals nieuwe rassen in combinatie met een nieuwe vorm van bemesting. Het samenbrengen van verschillende ideeën is iets dat wij vanuit Delphy ook erg belangrijk vinden.

ISFC

Dit wordt ook duidelijk vanuit het zachtfruitonderzoekscentrum, het ISFC, van Delphy. Samen met diverse innovatiepartners wordt daar het gehele jaar gezocht naar nieuwe, waardevolle innovaties voor verschillende teelten, zoals frambozen en blauwe bessen.

Het delen van ieders kennis is namelijk wat een ontwikkeling of idee succesvol kan maken

Delen van kennis

Het delen van kennis is hierbij een van de kernwaardes. Het delen van ieders kennis is namelijk wat een ontwikkeling of idee succesvol kan maken of juist nieuwe inzichten kan brengen voor nieuwe verbeteringen.

Delphy ISFC Field Event

Als deze ontwikkelingen u aanspreken, bent u van harte welkom op het aanstaande Delphy ISFC Field Event. Dit is een driedaags evenement waarbij bezoek zal worden gebracht aan innovatiepartners en telers, maar waar onder andere ook seminars over diverse actuele thema’s zullen worden gegeven.

Share this

Afbeelding
Maud van Well

Adviseur zachtfruit bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin