Initiatiefnemer Van Luijk vertrekt bij Van Nature

02-10-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Joost Stallen
Foto: Joost Stallen

Hans van Luijk is vertrokken als directeur bij Van Nature. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door financieel manager Hans Prins.

Een reden voor het vertrek van Van Luijk geeft Van Nature niet, maar uit het persbericht valt op te maken dat de organisatie op zoek gaat naar een vervanger. Van Luijk is door zijn vertrek als directeur van Van Nature ook uit het bestuur teruggetreden van GroentenFruit Huis en de Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO).

Handelsbedrijven en telers

Van Luijk was de langstzittende directeur van een (grote) Nederlandse afzetorganisatie. Hij was de grondlegger van telersvereniging Vers Direct Teelt (VDT) in 1999, maar startte in 1997 met het benaderen van telers. Daarmee was hij meer dan 20 jaar verbonden aan Van Nature en haar rechtsvoorgangers. In 2016 boekte Van Nature een omzet van € 356,5 miljoen.

The Greenery

Van Luijk was al directeur van afzetorganisatie Vers Direct Nederland (VDN) dat begin deze eeuw eigendom was van een groep handelsbedrijven en telersvereniging (VDT). VDN was eigenlijk een antwoord op The Greenery. Verschillende handelshuizen besloten VDN op te richten om verzekerd te zijn van product.

Trostomaten

Van Luijk was ook één van eerste telers die startten met de teelt van trostomaten op grote schaal. In 1994 stelde de toenmalige tomatenteler Van Luijk dat de teelt van trostomaten de redding voor zijn bedrijf betekende.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer