Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Ik schat een derde tot de helft meer schoningsuren’

Voor Frank Schelfhout zit het preiseizoen er sinds eind januari op. De voorzorgsmaatregelen die de biologische preiteler in het Belgische Bornem had getroffen om indien nodig het gewas te kunnen afdekken met HowCover-doek, waren achteraf gezien niet nodig.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Voor Frank Schelfhout zit het preiseizoen er sinds eind januari op. De voorzorgsmaatregelen die de biologische preiteler in het Belgische Bornem had getroffen om indien nodig het gewas te kunnen afdekken met HowCover-doek, waren achteraf gezien niet nodig.

Frank Schelfhout: “Toen er vorst voorspeld werd, hebben we alles wat nog op het veld stond gerooid en in de koelcel gezet. We hebben ruimte om voor circa 14 dagen prei op voorraad te rooien en dat was ruim voldoende voor wat we nog hadden staan.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers