Doorgaan naar artikel

I believe

Het gaat er niet om wat je doet en hoe, maar vooral waarom.

We kwamen onlangs bij elkaar met de Raad van Elf, die ik voortaan gewoon TuindersRaad zal noemen. Een bonte verzameling van mensen uit het vak, die op 2 november de Tuinderstroonrede in de openbaarheid bracht. In het nieuwe jaar krijgt deze rede een vervolg met concrete voorstellen die een proces op gang gaan brengen. Uiteraard zijn dit andere voorstellen dan u gewend ben van bestaande clubs, want de TuindersRaad wandelt niet over platgetreden paden.

Waarom
Het meest inspirerende moment van deze bijeenkomst ontstond toen een van de raadsleden Simon Sinek van het succesvolle Apple citeerde: ‘Het gaat er niet om wat je doet en hoe, maar vooral waarom.’ Als tuinbouwondernemers die slag kunnen maken kan dat het begin zijn van een nieuwe opleving uit het dal. Het klinkt een beetje abstract, maar neemt u zo rond de jaarwisseling eens een moment rust om dit inspirerende filmpje van de Golden Circle op u in te laten werken. Dan begrijpt u ook waarom deze kop boven mijn verhaal staat.

Liefde
Er gebeurde iets bijzonders die middag, want de leden van de TuindersRaad hebben zichzelf ook de vraag gesteld waarom ze zich verbonden voelen met het project en het proces dat zij zijn begonnen. Waarom zou je je persoonlijk en op vrijwillige basis druk maken om een sector in zwaar weer? Het antwoord op die vraag is gecompliceerd, maar zeer unaniem: liefde. Vrijwel iedereen voelt zich verbonden met zijn roots en houdt met hart en ziel van het tuinbouwvak en de manier van leven. Werken met producten die mensen gelukkig en gezond kunnen maken. Die boodschap overbrengen en die verbinding leggen met de maatschappij is een heel belangrijk motief, een drijfveer om je in te zetten voor een goede zaak. 

Ik wens jullie allen een goed nieuwjaar toe, met veel inspiratie en wat lichtpuntjes aan de horizon.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin