Doorgaan naar artikel

Huisvesting teeltbedrijf illegaal na fout gemeente

Huisvesting teeltbedrijf illegaal na fout gemeente

Huisvesting teeltbedrijf illegaal na fout gemeente

De gemeente Zaltbommel had geen vergunning mogen verlenen aan een fruitteler in die gemeente voor huisvestiging van arbeidsmigranten.

De voorzieningenrechter stelt dat de gemeente voorwaarden heeft opgenomen in de vergunning die niet gerealiseerd konden worden. Daarmee is nu tijdelijk een streep gezet door de vergunning en is de bebouwing illegaal.

De gemeente had als voorwaarden gesteld dat huisvesting alleen bij seizoenspieken bewoond mag worden en dat het pand landelijk ingepast moest worden. Die voorwaarde kan alleen ingevuld worden als beplanting plaatsvindt van buurman’s perceel. Die is niet van zins grond daarvoor af te staan. Tegen de vergunning is een juridische procedure gestart door een belanghebbende. Niet duidelijk is of dat een omwonende is.

Bezwaar

De uitspraak betekent dat de gemeente opnieuw een besluit moet nemen voor een vergunning. Het lukte de partijen eerder niet om tot overeenstemming te komen. De rechter heeft op de zittingsdag in oktober gepoogd die tot stand te brengen. Het besluit van de gemeente is onzorgvuldig en wordt daarmee geschorst door de voorzieningenrechter, tot zes weken nadat de gemeente een besluit heeft genomen over de bezwaren.

Beheer
WP Admin