Doorgaan naar artikel

Houdbaarheid courgette varieert sterk

Image

In een meerjarige vergelijking tussen negen courgetterassen in de late teelt op het proefcentrum voor de groenteteelt in Sint Katelijne Waver, bleken de verschillen in houdbaarheid aanzienlijk. In het bijzonder het Syngenta-ras Milos doet het goed.

Milos scoort al enkele jaren goed vanwege de vruchtkwaliteit- en stevigheid, en het behoud ervan na de oogst. De productie is redelijk goed (19,9 vruchten/plant). ‘Goed houdbaar’ geldt ook voor de nieuwe rassen N48 (Gautier), en CLX 29168 (Clause). Beide lijken ook sterk op meeldauw, met goede tot redelijk goede producties (CLX 29168 met 20,4 vruchten, en N48 met 19 vruchten per plant). Mirza en vooral Tosca doen het qua houdbaarheid veel minder. Eveneens ongunstig is de gevoeligheid voor het ZYMV-virus. Vanwege dit laatste wordt Tosca afgeraden.

De overige rassen: CLX 29072 (Clause, 21,7 vruchten/plant, minder houdbaar), SV9494YG (Seminis, 19,7 vruchten, goed houdbaar, vrij veel echte meeldauw), SV9690YG (Seminis, 20,7 vruchten, vrij veel echte meeldauw), Calnegre (Uniseeds, vrij veel echte meeldauw, 17,2 vruchten/plant).

Bron: Proeftuinnieuws

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin