Doorgaan naar artikel

Houd Spanje op afstand

Bij Jumbo vandaag nog gewoon Nederlandse komkommers. - foto: Ton van der Scheer premium

Bij Jumbo vandaag nog gewoon Nederlandse komkommers. - foto: Ton van der Scheer

De eerste partijen komkommers en tomaten uit Spanje zijn inmiddels binnen. Niet een kwaliteit om over naar huis te schrijven, waardoor bedrijven nog happig zijn om Nederlandse producten in het pakket te houden. Dat moeten we dan wel waarmaken met een blijvend betere kwaliteit.

Komkommers uit Spanje waren heel licht van kleur. In enkele gevallen onderkantje klasse II. Deze vormden geen bedreiging voor onze Nederlandse komkommers, maar hiervan moet de kwaliteit ook niet verder wegzakken. Veel partijen verdienden ook niet veel meer dan een klein zeventje soms een zes.

Paprika’s zijn weer wat beter dan de afgelopen tijd. We hebben nogal wat afkeuringen gehad voor smet en smetstelen. Ook nu nog ligt dit gebrek op de loer. Lastig is het, dat dit zich pas wat later manifesteer, wat wil zeggen: of in een opslagpartij of bij de klant.

Spaanse tomaten goed

Bij tomaten stonden er ook enkele Spaanse partijen. Deze waren heel acceptabel van kwaliteit en lagen daarmee dicht aan tegen de kwaliteit van de Nederlandse. Laatstgenoemde wisselden nogal van kwaliteit. Enkele partijen waren dof van uiterlijk met daarbij nog een open beschadiging. Andere partijen waren glanzend en strak van kwaliteit. Ook losse tomaten zag ik, van goede kwaliteit en zonder kroon. Dit laatste toont een kale presentatie maar wordt gedaan, omdat ze door de klant versneden worden. Een steel of kroon past dan niet.

Aubergines super

Aubergines stonden er variërend van super kwaliteit tot aan enkele mindere partijen omdat er nogal kleurverschillen per vrucht voorkwamen.

Ten slotte presenteerde ijsbergsla zich prima. Mooie harde en gesloten bollen zonder smetje.

We hebben nog een voorsprong op de concurrent maar het is wel belangrijk om deze te behouden om ons Nederlandse product zo lang mogelijk in het pakket te houden.

Houd Spanje op afstand


Bij Jumbo vandaag nog gewoon Nederlandse komkommers.

Delen

Image
Peter Damen

hoofd kwaliteitsinspectie

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin