Doorgaan naar artikel

Horticoop verkoopt groothandel en focust op techniek en substraat

Horticoop heeft de groothandel in meststoffen, chemische- en biologische gewasbescherming verkocht aan Mertens, Van Iperen en Koppert Biological.

Horticoop BV verlegt zijn strategie zo naar ontwikkeling en productie van vooral moderne tuinbouwtechniek en substraat. Het bedrijf is onderdeel van de meer dan 100 jaar oude toeleverende (koninklijke) tuinbouwcoöperatie Horticoop.

Bestuur en ledenraad werken aan een nieuwe strategie voor de coöperatie, die in 2017 een omzet haalde van ruim € 181 miljoen. De winst van de coöperatie kwam uit op iets meer dan € 500.000. Het ledental van Horticoop daalde naar 874 bedrijven. Tot de coöperatie behoren ook bedrijven als Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond, Agrozone en Holimco, Smartcoat en Alflora.

Horticoop wil verder als specialist met toegevoegde waarde, waarbij het niet alleen leverancier is van hoogwaardige tuinbouwtechniek, maar ook techniek ontwikkelt.

Kennis behouden

Een belangrijke voorwaarde voor de verkoop van de Horticoop-onderdelen is het behoud van werkgelegenheid. Van Iperen en Koppert Biological Systems nemen ook alle bijbehorende medewerkers van over. In het geval van Horticoop gaat het om 32 medewerkers uit de tak van biologische gewasbescherming. De consultants blijven zoveel mogelijk gekoppeld aan de bestaande tuinbouwbedrijven, laat Koppert weten. Over de overnamesom doen de bedrijven geen mededeling.

Distributiecentrum De Lier

De meststoffen en chemische gewasbescherming inclusief de logistiek en distributie worden per 1 november overgenomen door Van Iperen. Ook gaat Van Iperen het distributiecentrum van Horticoop in De Lier gebruiken.

De biologische gewasbescherming, inclusief logistiek en distributie, wordt per 1 november 2018 overgenomen door Koppert Biological Systems. De verkoop en levering van Substrafeed vloeibare meststoffen worden ook per 1 november overgenomen door Mertens.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin