Doorgaan naar artikel

Horst aan de Maas zet tandje bij toezicht huisvesting

De gemeente Horst aan de Maas gaat dashboards maken waarin alle informatie over huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten wordt gekoppeld.

Het is onderdeel van het nieuwe toezichts- en handhavingsbeleid in deze grote tuinbouwgemeente in Limburg tot 2026. Zowel in politiek als samenleving is het besef doorgedrongen dat een flink tandje moet worden bijgezet op het gebied van toezicht en handhaving, schrijft de gemeente. Huisvesting arbeidsmigranten is al langer een speerpunt in het beleid dat gebaseerd is op risicoanalyses, maar wordt verder uitgebreid.

Zo werkt de gemeente aan meer regie op toezicht en handhaving, aan een uitbreiding van die toezichtscapaciteit en het vergroten van de zichtbaarheid van die ambtenaren. Verder trekt Horst aan de Maas toezicht en handhaving naar zich toe. Tot 2024 wordt nog samengewerkt met regiogemeentes, maar dat wordt afgebouwd. Met eigen medewerkers verwacht Horst aan de Maas simpeler en krachtiger te kunnen werken.

Controleren op legaliteit en kwaliteit

Sinds 2020 werkt Horst aan de Maas aan een project om alle huisvestingslocaties inzichtelijk te maken en te controleren op legaliteit en kwaliteit. Dit project wordt in het normale toezicht geïntegreerd, waarbij ook controle van de zogenaamde BAG-registratie wordt ingezet, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin