Hoogste bod veiling pachtgrond bouwland €1.612

22-10-2015 | Laatste update op 25-07 | |
Hoogste bod veiling pachtgrond bouwland ¬ 1.612
Hoogste bod veiling pachtgrond bouwland ¬ 1.612

Bij een openbare inschrijving voor 47,5 hectare bouwland in Nieuw-Vennep (Noord-Holland) was het hoogste bod €1.612 per hectare, per jaar.

Dit laat De Lorijn raadgevers in Druten (Gelderland) namens zijn opdrachtgever Bouwinvest Development BV weten.

Laagste bod €780

Het laagste bod was €780 per hectare, per jaar. Er waren 17 inschrijvers. Het pachtobject is een vierkant blok goede akkerbouwgrond. Pachttermijn bedraagt vier jaar (2016-2019). In de pachtovereenkomst staat over het bouwplan vermeld dat de pachter de grond alleen als ‘bouwland mag gebruiken voor uitoefening van zijn landbouwbedrijf’.

Of de hoogste bieder ook daadwerkelijk de grond in gebruik krijgt, is nog onduidelijk. Tot en met 28 oktober heeft de verpachter namelijk de tijd om over te gaan tot gunning.

Eerder veel hogere biedingen

Het hoogste bod bij deze inschrijving ligt beduidend lager dan bij andere. Het Rijksvastgoedbedrijf, voorheen Domeinen, bood zeventien percelen landbouwgrond aan bij openbare inschrijving. Vorige maand sloot de veiling; er werd 181 keer geboden. Het hoogste bod (€2.809) viel op een kavel bouwland, onder meer geschikt voor bollenteelt, van bijna 22 hectare in Rutten (Flevoland), voor een periode van zes jaar. Gemiddeld steeg de pachtprijs van alle kavels met 70 procent. Vorig jaar was eveneens zo’n veiling. Ook toen steeg gemiddeld de pachtprijs 70 procent.

ter Horst
Martijn ter Horst redacteur


Beheer