Doorgaan naar artikel

Hogere factuur partij groente na uitspraak rechter

Foto: ANP

Foto: ANP

Een betalingsgeschil tussen twee marktpartijen voor levering van groente en fruit komt voor de rechter. De factuur valt daardoor hoger uit.

De Rechtbank Rotterdam oordeelt dat een afnemer van groente en fruit de factuur moet betalen voor geleverde producten. De factuur wordt hoger omdat de rechter handelsrente toekent en alle kosten voor het proces.

Het proces van een incassobureau tegen de afnemer moet een geschil oplossen tussen de leverancier en de afnemer van groente en fruit. Er is een verschil van inzicht in de hoogte van de openstaande rekening. Ook stelt de afnemer dat hij € 1.000 aan kosten heeft gemaakt voor het storten van de partij groente. De afnemer komt daarmee op een veel lager openstaand bedrag uit.

Eerst incassobureau

Bij openstaande facturen is het gebruikelijk dat de leverancier eerst een incassobureau inschakelt. Deze vraagt vervolgens de rechter een uitspraak te doen als de afnemer niet wil betalen doordat hij de levering betwist.

In deze zaak wordt de eis van de leverancier ingewilligd, omdat de afnemer niet op de zitting verscheen en zijn tegenargumenten niet zijn onderbouwd. Dus ook de stortkosten zijn niet onderbouwd en hoeven niet afgetrokken te worden van de openstaande factuur.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin