Doorgaan naar artikel

Hoe pak je schimmel aan in de teelt van aardbei onder glas?

Image
Bayer Cropscience

toonaangevend en innovatief in gewasbescherming, biotechnologie en zaaizaden

Foto: Bayer Scropscience partner

Foto: Bayer Scropscience

De najaarsteelten van aardbei zijn alweer volop in ontwikkeling en de bloei is op de meeste plekken ook al aanwezig. Vanaf dit moment is het van belang om de schimmelbestrijding goed aan te pakken.

We hebben nu nog zonnig weer met hoge temperaturen, maar in het najaar gaan we een periode in met een hogere schimmeldruk. Dat kan resulteren in problemen als meeldauw en botrytis. Het is daarom raadzaam om nu een goede basis te leggen in de aanpak van schimmels.

Afwisselschema

Luna Privilege wordt vaak preventief ingezet ten tijde van bloei. Het middel vormt een sterke basis tegen echte meeldauw en botrytis, heeft een lange duurwerking en biedt daardoor een zekerheid in de bescherming van de teelt.

Richting de oogst is het schema mooi af te wisselen met Serenade. Serenade is een breedwerkende fungicide dat in een preventieve situatie sterk is tegen onder andere echte meeldauw en botrytis in de teelt van aardbei. De ‘groene’ actieve stoffen, de zogenoemde lipopetiden, zorgen ervoor dat deze schimmels geen kans krijgen om het gewas binnen te dringen.

Zorg voor een goede bedekking door het toevoegen van een uitvloeier. Herhaal de toepassing na 7 dagen voor een optimale werking.

Serenade kent geen veiligheidstermijn en geeft geen residu op het oogstbaar product. Dit maakt het een ideaal product tussen de oogstbeurten door.

Voordelen van Serenade

  • Breedwerkend tegen diverse schimmels.

  • Geen veiligheidstermijn.

  • Geen residu.

  • Combineerbaar met andere middelen.

  • Breed inzetbaar (gewasbehandeling, aangietbehandeling, grondbehandeling).

Productvideo

Hieronder staat een productvideo van DLV Plant over de toepassing van Serenade in de teelt van aardbei. De video van december 2014 is nog steeds actueel.

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina ’ Tijd voor Aardbei’ voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

biedt telers in Nederland het grootste aanbod gewasbeschermingsmiddelen met een op de Nederlandse markt gerichte onderneming. Vanuit Hoofddorp is het bedrijf actief in het ontwikkelen, distribueren en adviseren van gewasbeschermingsmiddelen.  Meer informatie over Bayer CropScience  * Bayer CropScience levert als partner gesponsorde artikelen aan. De inhoud van deze artikelen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer over Bayer Cropscience

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin