Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Het telt niet aan met die hoeveelheid natuurlijke koude’

“De eerste ronde zit er bijna op”, meldt Niek Gielens van Niek Gielens Rabarber in Venray-Heide (L.) half december.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“De eerste ronde zit er bijna op”, meldt Niek Gielens van Niek Gielens Rabarber in Venray-Heide (L.) half december.

Op zaterdag 19 oktober werd de eerste vervroegde rabarber in een oude kippenstal ingezet. “Vier weken geleden zijn we gestart met de oogst, over twee dagen oogsten we daar de laatste. In begin was de prijsvorming wel goed, maar zo rond Black Friday zakte het weg, maar dat zal toeval zijn. Ik heb het er met mijn afnemer nog over gehad, maar die heeft ook geen verklaring voor de tegenvallende vraag, want het aanbod was helemaal niet zo groot.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers