Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Het moet gewoon gaan vriezen voor spruiten’

"Het seizoen kabbelt door", stelt Piet Sonneveld in Dreischor. "De prijzen blijven te laag voor een redelijk saldo. Ik weet niet precies wat mijn kostprijs is, maar ik weet wel dat we met deze prijzen niet veel opschieten."

“Het seizoen kabbelt door”, stelt Piet Sonneveld in Dreischor. “De prijzen blijven te laag voor een redelijk saldo. Ik weet niet precies wat mijn kostprijs is, maar ik weet wel dat we met deze prijzen niet veel opschieten.”

Die prijzen schommelen al sinds maanden rond 30 tot 35 cent. “Soms een beetje meer, soms een beetje minder. Feit is dat ze gewoon niet goed weg willen. Misschien dat een vorstperiode daarin verbetering kan brengen. Aan de andere kant gaat het dan niet zo gemakkelijk meer, want nu kun je zonder problemen gewoon dagelijks plukken.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers