Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Het gaat er nu vooral om de stengels goed te houden’

Johan Noordermeer in Hellevoetsluis gaat dit jaar door tot half december met de teelt van onbelichte cocktailtomaten van het ras Brioso. "In november zijn de prijzen meestal slecht, maar tegen kerstmis lopen ze vaak weer op."

Johan Noordermeer in Hellevoetsluis gaat dit jaar door tot half december met de teelt van onbelichte cocktailtomaten van het ras Brioso. “In november zijn de prijzen meestal slecht, maar tegen kerstmis lopen ze vaak weer op.”

Rond het laatste weekend van september heeft hij de planten gekopt en op 15 oktober is de laatste bloei verwijderd. “Ik probeer nu op donkere dagen zo koel mogelijk te telen.” De ochtend start met een kastemperatuur van 16 graden. Vanaf 8.30 uur (zomertijd) stookt hij op 17 graden. Vanaf 11 uur gaat de instelling van de ventilatietemperatuur naar 19 graden plus 3 graden lichtverhoging. De voornacht  staat op 13,5 graden en duurt van 17 (donker) of 18 uur (lichte dag) tot 2.30 uur. Op luchtvochtigheid mag er een buis inkomen van 30 tot 35 graden. “Vanaf 22 uur is dat bij een vochtdeficit van 1,0 maar na een vochtige donkere dag is dat al eerder. Het gaat er nu vooral om de stengels goed te houden.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers