Doorgaan naar artikel

Het eind van de imagotunnel

Slecht voor het imago van het Westland!

Dat waren al snel de eerst reacties nadat het grootste deel van de Westlandse politiek luidt en duidelijk had laten weten niet mee te werken aan de zojuist aangenomen spreidingswet. Maar is dat wel zo? En hebben we als tuinders in het algemeen en Westlanders in het bijzonder ooit weleens een goed imago gehad? Zolang ik meeloop in dit tuinbouwwereldje vliegen, via de pers, kreten als gifmengers, lichtvervuilers, waterverontreinigers, arbeidsmigrantenuitbuiters en subsidieslurpers ons regelmatig om de oren. U kunt dat rijtje vast nog wel aanvullen. Dat is altijd al zo geweest en zal altijd wel zo blijven. Eens in de zoveel tijd komen deze dogma’s weer op tafel.

Politiek is niet voor bange mensen en in dat licht bezien zijn ze in het Westland niet zo benauwd

Zelf heb ik er geen moeite mee dat het grootste gedeelte van de Westlandse politiek niet om de hete brij heen draait, maar gewoon duidelijk de mening uit het Westland laat horen. Wetende dat ze in de pers en sociale media half Nederland over zich heen krijgt. Politiek is niet voor bange mensen en in dat licht bezien zijn ze in het Westland niet zo benauwd.

Maar ons imago? Komt dat ooit nog goed? De pers zal daar in ieder geval niet aan meewerken, want slecht en onwelgevallig nieuws verkoopt immers beter dan goed nieuws. Zelfs een Groenten & Fruit-redacteur schrijft in zijn column dat we onze eigen glazen ingooien en noemt ons weigerwestlanders.

Kom in de Kas

Maar misschien is er toch licht aan het eind van de imagotunnel. Begin april staat Kom in de Kas weer op het programma. Tijdens dit gratis evenement openen weer tientallen bedrijven hun deuren om hun pracht en praal aan belangstellenden te tonen. Ik ben benieuwd of het publiek, dat toch voor meer dan de helft uit stedelingen bestaat, het thema ‘imago’ aansnijdt als dat onze stand met courgettes bezoekt. In de veertig jaar dat ik daar aanwezig ben, zou dat de eerste keer zijn.

Share this

Afbeelding
Bert Doelman

courgetteteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin