Doorgaan naar artikel

Herijking energievisie: 35% minder warmte in kas nodig in 2040

Glastuinbouw Nederland-voorzitter Adri Bom-Lemstra overhandigt de vernieuwde Energievisie ‘De klimaatneutrale kas in 2040’ aan Inge Lardinois van LNV. - Foto: Peter Visser premium

Glastuinbouw Nederland-voorzitter Adri Bom-Lemstra overhandigt de vernieuwde Energievisie ‘De klimaatneutrale kas in 2040’ aan Inge Lardinois van LNV. - Foto: Peter Visser

In 2040 hebben telers 35% minder warmte nodig dan in 2017, dankzij al gerealiseerde en nog te realiseren energiebesparing. Dat blijkt uit de update van Glastuinbouw Nederland van zijn duurzame-energievisie.

Tijdens het EnergiekEvent overhandigde Glastuinbouw Nederland-voorzitter Adri Bom-Lemstra het eerste exemplaar van een vernieuwde Energievisie ‘De klimaatneutrale kas in 2040’ aan Inge Lardinois van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Andere kijk op biomassa, waterstof sneller interessant

De visie uit 2017 moest tegen het licht gehouden worden om in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen. Zo is bijvoorbeeld het maatschappelijk sentiment rond biomassa flink veranderd in de laatste jaren. Terwijl waterstof volgens Bom-Lemstra juist sneller dan verwacht mogelijkheden biedt voor de glastuinbouw.

De nieuwe te verwachten verdeling van energiebronnen in 2040 is terug te vinden in het vernieuwde visie-document.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin