Doorgaan naar artikel

Herbicide Challenge ook in knolselderij

Image premium

Het etiket van het  herbicide Challenge van gewasbeschermingsmiddelenfabrikant Bayer is onder andere uitgebreid met knolselderij. Toepassing uitsluitend voor het planten, bij voorkeur op licht bezakte grond (bijvoorbeeld na de eerste keer neerslag). Toepassing na het planten is niet toegestaan in verband met mogelijke gewasreactie.

Het Ctgb verleende de aanpassing op basis van een vereenvoudige uitbreiding. Daarbij is de toepassingstechniek aangescherpt. Op het huidige etiket zijn 75p procent resp. 90 procent  driftreducerende spuitdoppen al verplicht, afhankelijk van de toegepaste dosering en het gewas, maar dit is nu nog verder uitgebreid met diverse teeltvrije zones. De breedte van deze teeltvrije zone is uiteindelijk afhankelijk van de toe te passen dosering, het gewas en de gebruikte spuittechniek. Kijk voor de exacte details op de productpagina van Challenge.

Voor het huidige W4 etiket –zonder de vermelding van knolselderij is een aflever- en opgebruiktermijn vastgesteld tot 1 juli 2015

Het middel bestrijdt zowel éénjarige grassen zoals duist, windhalm en straatgras alsmede tweezaadlobbige onkruiden zoals muur, herderstasje, witte krodde, akkervergeetmijniet, duivekervel en kleefkruid. Ook wordt triazine resistente melganzenvoet uitstekend bestreden. Zwarte nachtschade wordt door dit middel niet bestreden.

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin