HAS opent vestiging in Venlo

26-06-2012 | Laatste update op 19-09 | |

De hogere agrarische school in Den Bosch opent op 1 september 2013 een vestiging in Venlo. De komst van HAS Limburg wordt binnen twee weken officieel bekendgemaakt.

De plannen om een dependance in Limburg te openen, werden al eerder gepresenteerd, maar de financiering was nog niet rond. Van de provincie Limburg en de regio Venlo werd een bijdrage gevraagd.

Volgens gedeputeerde Mark Verheijen van Economische Zaken is alles nu in kannen en kruiken. Hij voert aan dat de HAS in Den Bosch niet verder kan uitbreiden en in de regio Venlo kansen ziet voor toekomstige groei. Het is de bedoeling in Venlo twee dagopleidingen aan te bieden: Toegepaste Biologie, een studie die het belang van een duurzame leefomgeving benadrukt, en International Food
en Agribusiness, die zich richt op internationaal, duurzaam ondernemerschap. Verheijen: “HAS Limburg wil binnen vier jaar doorgroeien naar achthonderd studenten.” De school wordt eerst op een tijdelijke locatie gehuisvest.

Gisteren maakte de Universiteit Maastricht, die in Venlo al een nevenvestiging heeft met twee studierichtingen, bekend dat ze een nieuwe, brede bacheloropleiding start binnen twee à drie jaar. Die wordt Greenport College genoemd.

Bron: Dagblad de Limburger

Gfactueel
Meer over


Beheer