Doorgaan naar artikel

HAS Food Experience: inspireren om reststromen te gebruiken

Foto: Has green academy premium

Foto: Has green academy

Studenten van de HAS green academy storten zich op innovatieve food-projecten met reststromen als basis. Tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience 2023 hebben zij hun oplossingen gepresenteerd. “Reststromen zijn vaak heel goed te gebruiken, het heeft alleen tijd en creativiteit nodig om een oplossing te bedenken.”

De HAS Food Experience is dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door de HAS green academy. Laatstejaars studenten presenteren tijdens de experience hun afstudeerprojecten op het gebied van voeding. Na twee jaar is het evenement weer live. “We kunnen eindelijk weer ontmoeten, proeven en beleven. Het gaat hier om inspireren en je visitekaartje afgeven”, zegt Reggy van der Wielen, voorzitter van het College van Bestuur, tijdens de opening van het evenement. Daar is goed naar geluisterd, ruim 500 businessrelaties zijn naar Den Bosch gekomen om nieuwe trends, oplossingen en talent te vinden.

Vijf categorieën op HAS Food Experience

De projecten zijn ingedeeld in vijf categorieën: Sustainable alternative proteins, Healthy body and mind, Sustainable sood systems, Unwaste reduce and prevention en Meaningful food innovations. De eerste vier verbonden aan SDG-doelen en de laatste projecten met een bredere invulling. Groepjes studenten of solisten brengen hun concept aan de man en die lopen nogal uiteen. Van lactosevrij ijs tot een snackreep die menstruatieklachten vermindert of chocoladepasta met insecten.

Lees het hele artikel op Foodagribusiness.nl

Delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

redacteur Food&Agribusiness

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin