Doorgaan naar artikel

Harvest House: brexit-bv en herstructurering

Herstructurering bij Harvest House. - Foto: Joep van der Pal

Herstructurering bij Harvest House. - Foto: Joep van der Pal

Met drie nieuwe bv’s speelt Harvest House in op ontwikkelingen binnen en buiten het bedrijf.

Harvest House heeft in het Verenigd Koninkrijk Harvest House International UK opgericht. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2019. De bv is opgericht als voorbereiding op de brexit. “Of we er iets mee gaan doen zal afhangen van wat de komende maanden de werkelijkheid wordt rondom dit thema”, stelt directeur Jelte van Kammen. Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Ramsgate, waar veerdiensten aankomen.

De Britse overheid voerde in 2019 een regeling in waardoor import van voeding versneld kan worden afgehandeld voor bedrijven met een vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Nog altijd is niet duidelijk of er een akkoord komt over het uittreden van het Verenigd Koninkrijk, of dat een harde brexit zal optreden.

Herstructurering is professionalisering

Binnen het eigen concern heeft Harvest House een herstructurering doorgevoerd, blijkt uit datzelfde jaarverslag. Het is feitelijk een verdere professionalisering en integratie van de handelsbedrijven TNI, Global Green Team en Rainbow International.

Twee bv’s zijn opgericht: Harvest House Strategy & Business Development bv en Harvest House Shared Services bv. De stap moet de strategische samenhang en samenwerking van de afzonderlijke bedrijven verbeteren, stelt Van Kammen. In de Strategy & Business Development bv zijn activiteiten samengevoegd als marketing, strategische ketenmanagement en supplychain management en data. Alle overstijgende taken als financiën, personeel en ICT zijn ondergebracht in Harvest House Shared Services bv.

834,9 miljoen euro omzet

Al eerder werden de jaarcijfers bekend over 2019 voor Harvest House. De omzet groeide 12% naar € 834,9 miljoen. De handelsbedrijven zetten circa 70% van de Harvest House-producten af. De groei van de handelsbedrijven was vooral in Europa. In Nederland en buiten Europa daalde de omzet licht.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin