Doorgaan naar artikel

Grootste vertical farm Abu Dhabi kost € 150 miljoen

Foto: Werner Layer/ANP

Foto: Werner Layer/ANP

Het Nederlandse GrowGroup IFS gaat in Abu Dhabi de grootste indoor farm ter wereld bouwen.

Het Barendrechtse bedrijf GrowGroup Innovative Farming Solutions – niet te verwarren met de voormalige naam van plantenkweker Plantise – gaat in Abu Dhabi GreenFactory Emirates bouwen.

Dit gebeurt in een joint venture met investeerder Rainmakers Capital Investments gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en Canada. Met de bouw van het teeltbedrijf met een teeltoppervlak van 160.000 m2 is een investering van € 150 miljoen gemoeid.

17,5 hectare onder een dak

Het gehele teeltproces van zaadje tot eindproduct moet onder één dak gaan plaatsvinden. Het gehele complex op een perceel van 17,5 hectare zal deels bestaan uit een meer traditionele eenlaags teeltruimte en een daglichtloze vertical farm met led-lampen.

Operationeel in oktober 2021

Het is de bedoeling dat er meer dan 50 verschillende bladgewassen zullen worden geteeld, van slasoorten tot kruiden en zelfs boerenkool (al sinds enkele jaren internationaal geroemd als hippe superfood).

De planning van de bouw is door corona wat naar achteren bijgesteld. Als in oktober 2021 Expo Dubai wordt gehouden, moet fase één van GreenFactory Emirates operationeel zijn.

Nederlandse knowhow

Bij de ontwikkeling en realisatie van dit teeltcomplex wordt voornamelijk Nederlandse knowhow gebruikt. Onder meer Delphy en GaaS Wageningen zijn betrokken bij het project.

Het is de bedoeling dat hiermee een nieuwe standaard wordt gezet, die overal in de wereld lokale teelt mogelijk kan maken. Ook en juist in gebieden die klimatologisch niet voor traditionele teeltmethoden geschikt zijn.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin