Doorgaan naar artikel

Grondprijs lager in ‘meest duurzame glasgebied’

Foto: Ton van der Scheer

Foto: Ton van der Scheer

Een nieuwe taxatieronde in de Koekoekspolder heeft tot een lichte daling van de grondprijs geleid voor uit te geven percelen in het gebied.

De nieuwe grondprijs wordt genoemd in de grondnota van de gemeente Kampen. De gemeente laat weten dat een discussie over deze prijsontwikkeling is gevoerd met tuinders. Het glasgebied bij Kampen heeft plannen om het meest duurzame glasgebied van Nederland te worden, met een tweede aardwarmtebron onderweg, een houtstookinstallatie en zonnevelden. Dat heeft de grondprijs niet opwaarts doen bewegen. Een woordvoerder van de gemeente: “Het zijn niet de grootste percelen en de grote tuinders komen er niet op af. Je moet je dus onderscheiden.”

Lees verder onder de tweet.

‘Prijs geen discussie meer’

Net als in vorige grondnota’s staat dat de grondprijs tussen de € 20 en € 25 per meter moet liggen, maar in de praktijk is dat nu net boven de € 20, laat de gemeente weten. “Prijs is ook eigenlijk geen discussie meer. Het is meer wie er een sloot verlegt of een dam plaatst. Over de prijs komen we altijd wel uit.”

Bouwactiviteiten

De gemeente is in vergaand overleg met 4 tuinders voor nieuwbouw in Koekoekspolder. Een perceel is eind 2018 verkocht. Dit jaar of begin volgend jaar verwacht de gemeente veel nieuwbouwactiviteiten in het gebied. Voor de gemeente is verkoop van percelen van belang om de rentekosten voor ontwikkeling van het gebied te beperkten.

Beheer
WP Admin