Doorgaan naar artikel

Groenteteler wint Venrayse ondernemers- én publieksprijs

P. van Osch Groenteproducties uit Leunen won op 7 januari twee Venrayse Ondernemers Prijzen. Peter en Prisca van Osch werden zowel winnaar van de Loek Nelissen Ondernemersprijs als van de Rabobank Publieksprijs. Het thema van dit jaar was ‘Waanzinnig Ondernemend’.

‘Waanzinnig ondernemend’ heeft veel betekenissen. Waanzinnig betekent onder andere: ‘anders dan gewoon, speciaal’. Dat is waar Peter van Osch echt past als waanzinnig ondernemer, stelt de vakjury van de Venrayse Ondernemers Prijzen. “Peter denkt ‘out of the box’. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe teelttechnieken omdat het beter past in de bedrijfsstrategie. Peter kiest niet voor technieken die gebruikelijk zijn”, aldus de jury. P. van Osch Groenteproducties teelt verschillende soorten groente, waaronder ijsbergsla, andijvie, frisée, spinazie en winterpeen. Daarnaast teelt het bedrijf lelies. “Peter van Osch heeft met zijn onderneming, zijn kennis en zijn kunde de jury erg verrast. Een prachtig bedrijf met een eigenaar die vooral zaken constateert en daarop direct actie onderneemt. De innovatie zit in de visie, professionaliteit en het vakmanschap van Peter en zijn team.”

Rabobank Publieksprijs

Ook de meeste stemmen voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar P. van Osch Groenteproducties. Het levensverhaal van hem en zijn vrouw Prisca en hun 2 zonen, gekoppeld aan overtuigingskracht en doorzettingsvermogen, overtuigde het publiek van het ‘waanzinnig ondernemerschap’ van Peter van Osch. Cris van Arkelen, Directeur Rabobank Horst Venray, reikte de prijs uit aan de trotse Peter en Prisca van Osch, verrast door het winnen van twee prijzen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin