Doorgaan naar artikel

GroentenFruit Huis strikt zorgkanon als voorzitter

Cathy van Beek is de nieuwe voorzitter van GroentenFruit Huis. - - Foto: Rolf van Koppen

Cathy van Beek is de nieuwe voorzitter van GroentenFruit Huis. - - Foto: Rolf van Koppen

Cathy van Beek is de nieuwe voorzitter van GroentenFruit Huis. Zij is vooral bekend als bestuurder in de zorg.

Cathy van Beek is op de Algemene Ledenvergadering van 18 mei benoemd tot voorzitter van GroentenFruit Huis. Ze volgt Cees Wantenaar op, die sinds 2014 het bestuur voorzat.

Van Beek is een bestuurder met een lange staat van dienst in de zorg. Ze was bestuurlijk actief bij ziekenhuizen in de regio Nijmegen en ook als vicevoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit. De laatste 10 jaar naam maakte Van Beek naam als pleitbezorger voor een zorgsector, die ook oog heeft voor het milieu en voor preventie en leefstijl.

Cathy van Beek is de nieuwe voorzitter van GroentenFruit Huis. - - Foto: Rolf van Koppen

Cathy van Beek is de nieuwe voorzitter van GroentenFruit Huis. – – Foto: Rolf van Koppen

Gids naar een gezondere generatie

Dat er niet iemand is gezocht met praktische of bestuurlijke ervaring in de handel en logistiek van de voedselketen, tekent een verandering in de koers van GroentenFruit Huis. Eind vorig jaar heeft de koepel van telersverenigingen en handelsbedrijven in groenten en fruit al een verandering in de missie en strategie aangekondigd, door zich eerst en vooral te presenteren als ‘gids naar een gezondere generatie’.

Beweging naar gezonder eetpatroon

De komende maanden moet er meer bekend worden over hoe GroentenFruit Huis samen met reclamebureau Roorda en een aantal nog te strikken ‘strategische partners’ het eten van groente en fruit effectiever kan bevorderen onder alle leeftijdsgroepen. GroentenFruit Huis hoopt een ‘beweging’ te kunnen ontketenen die in 2030 zal hebben geresulteerd in een meetbaar gezonder eetpatroon.

Beheer
WP Admin