Doorgaan naar artikel

Groenten bezorgen volgens de wet ook een pakket afleveren

De Rechtbank Rotterdam zet een streep door parkeerboetes voor een bezorgdienst voor biologische groentepakketten.

De vrouw kreeg in Rotterdam twee naslagheffingen door parkeerdiensten opgelegd, maar ging in beroep tegen deze boetes. De uitspraak kan ook voor andere bedrijven met groentepakketten van invloed zijn. Ook telers kiezen soms voor deze wijze van afzet.

Regels voor onmiddellijk laden en lossen

Zij stelde bezorger te zijn van groentepakketten en daardoor te voldoen aan de regels voor onmiddellijk laden en lossen. Aan de hand van haar route die dag kon de vrouw aantonen acht minuten de auto te hebben verlaten, om op de achtste etage te bezorgen. De auto die in een parkeervak stond, was afgesloten, maar de auto was beletterd en met een poster achter de ramen was te lezen dat ze bezorgde. Dat de vrouw de auto afsloot kwam door haar wandeling naar de achtste etage.

Volgens de rechter valt het bezorgen van groenten en fruit onder het onmiddellijk laden en lossen. Dat de vrouw pakketten voor de hele week bezorgde en oude pakketten meeneemt, maakt daarin geen verschil.

Grotere bezorgdiensten kiezen voor het tijdelijk parkeren op plaatsen waar dit niet kan, maar de vrouw wil het verkeer niet hinderen en zette de auto daarom in een parkeervak.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin