Doorgaan naar artikel

Groentehandel te strikt met demotie ploegleider

Een groothandel in groente en fruit moet een medewerkster weer terugplaatsen als ploegleider na een geschil.

De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de groentehandel geen goed werkgeverschap heeft laten zien in het besluit de vrouw terug te zetten in functie naar productiemedewerkster. Ze had zich juist in 3 jaar opgewerkt tot ploegleider. De vrouw vertrok eerder van haar werk om haar auto naar de garage te brengen. Haar auto had op een zaterdagmiddag een serieus technisch probleem. Haar leidinggevende gaf haar daartoe geen toestemming, maar de vrouw vertrok toch. De consequentie was een demotie (terugzetten in functie).

Geen negatief patroon

Volgens de werkgever paste haar gedrag in een patroon, maar de rechter vindt dat geen geloofwaardige uitleg. De vrouw had juist snel promotie gemaakt in het bedrijf. Dan is er geen sprake van een negatief patroon. Het terugzetten van een personeelslid mag bovendien niet zomaar. Als een werkgever vindt dat een personeelslid niet goed functioneert, moet die ondersteuning bieden in een verbetertraject. Dat traject is niet ingezet in dit geval.

De rechter oordeelt nu in kort geding dat de medewerkster weer in haar oude functie moet worden terug geplaatst. De vrouw krijgt haar salaris als supervisor met terugwerkende kracht uitbetaald, plus een verhoging van 25 procent op het ingehouden salaris.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin