Doorgaan naar artikel

Groente en fruit houden groei supers in stand

Image

Groente en fruit droegen in 2013 voor een belangrijk deel bij aan de omzetgroei van supermarkten.

De omzet verse groente van supermarkten in Nederland steeg in 2013 met 5 procent. Voor vers fruit lag de omzetgroei zelfs op 10 procent. Daarmee is de omzet groei veel groter dan de totale omzetgroei bij supermarkten. Die bedroeg in datzelfde jaar circa twee procent. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen, waarover FrugiVenta beschikt en vermeld in haar jaarverslag. Groente en fruit dragen voor tien procent bij aan de omzet van supermarkten.

De opmars van verwerkte groente in het AGF-schap lijkt wat tot staan gebracht. De groei van dit segment bedroeg 4 procent en ligt dus lager dan de totale omzetgroei van verse groente. Ruim een derde van de groentenomzet (35 procent) komt van voorbewerkte groente. Dat percentage groeide dus niet in 2013, maar kwam licht onder druk te staan.

Halen supermarkten 3,4 miljard euro uit de verkoop van groente en fruit; groothandelsbedrijven in Nederland zetten in 2013 circa 4,4 miljard euro om groente en fruit, te verdelen naar 62 procent verse groente, 23 procent importfruit en 15 procent Hollands fruit.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin