Doorgaan naar artikel

Groenselderij

‘Het was af en toe slippen en modderen’

Tijdens zijn vorige bijdrage eind juni was Jeroen Beaard in Haarsteeg nog zoekende hoe hij de onkruidbestrijding met Boxer en Centium in zijn groenselderij het beste kon aanpakken. “We hebben ermee moeten leren werken, maar inmiddels hebben we het aardig onder de knie”, stelt Beaard op woensdag 21 september. “We beregenen zonodig na het planten en passen kort daarna 4 liter Boxer en 0,2 liter Centium toe. Zeker in juli en augustus is snel handelen geboden, want het onkruid kiemt dan ook snel en alleen Boxer heeft enige contactwerking. Je moet het dus hebben van de bodemwerking op kiemend onkruid. Soms zie je wat bladverkleuring door de Centium, maar daar groeien ze snel genoeg doorheen.”

Flinke hoosbuien
In juli viel er rond Haarsteeg 100 millimeter regen. “We hebben flinke hoosbuien gehad. We konden wel steeds blijven oogsten, maar het was af en toe wel slippen en modderen. Verliep de gewasgroei in het begin vrij vlot, nu zou het wat sneller mogen gaan, maar we kunnen gewoon alles leveren wat we moeten leveren en ook op het door onze afnemer gewenste gewicht van 650 tot 800 gram. Achteraf gezien hadden we onder deze omstandigheden nog wat meer kunnen planten, maar ja dat is dus wijsheid achteraf.”

Extra bijbemesten
Tegen bladvlekkenziekte behandelt Beaard standaard twee keer met Daconil. “Preventief om problemen te voorkomen.” Het vele water betekende wel een extra rondje bijbemesten. “Normaal strooien we één keer MAS; nu 200 kilo extra per hectare. Je ziet gewoon aan de gewasstand en de kleur dat het gewas dat nodig heeft.”

Bron: Groenten&Fruit – Auteur: Stan Verstegen

Share this

Afbeelding
Jeroen Beaard

groen- en bleekselderijteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin