Doorgaan naar artikel

Groenselderij

‘Veel onkruid zonder linuron.’

Jeroen Beaard in Haarsteeg teelt bleekselderij van de rassen Tango, Rumba, Victoria en Kilian. De drie laatste genoemde rassen zijn om mee te staren, Tango volgt wat later. “Ik wil in het voorjaar graag lange stelen, vandaar.” Hij zet zijn waar af via handelsbedrijf Van Oers United.

Goede kwaliteit
Momenteel oogst hij dagelijks. “De kwaliteit is goed, dat hebben we voor elkaar gekregen door extreem veel te beregenen. Oppervlaktewater is in deze regio geen probleem, en anders heb ik altijd nog een bron achter de hand. Waar we wel tegenaan lopen is onkruid: dit is het eerste jaar dat linuron niet meer mag. De alternatieven zijn Centium en Boxer, maar het effect daarvan valt nog niet alles mee. Misschien zijn we ook nog wat te voorzichtig, om meteen naar de hoogste dosering te gaan. En wellicht spelen de weersomstandigheden een rol. Ik heb Boxer ingezet na het beregenen, wellicht is regenachtig weer toch beter. We bestrijden het onkruid verder door te schoffelen en handmatig te wieden, vooral dat laatste kostte de afgelopen maanden veel meer tijd dan normaal.”

Plantingen
In juni werd steeds een keer per week geplant, vanaf deze maand gaan er wekelijks twee plantingen de grond in. “Waar we nu aan de gang zijn, stond eerst venkel. Dat is tot nu toe goed te combineren, hoewel beide behoren tot de familie van de schermbloemigen. We bemesten nu met 200 kilo NPK 12-10 18 aan de basis, in de teelt aangevuld met 250 kilo MAS.”.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Joost Stallen

Share this

Afbeelding
Jeroen Beaard

groen- en bleekselderijteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin