Doorgaan naar artikel

Groenafval kas stinkt; composteerder gewaarschuwd

De gemeente Waddinxveen mag een composteerder in haar gemeente dwingen beter te controleren hoeveel groenafval uit kassen wordt gestort.

De composteerder moet beter toezien op het aangevoerde groenafval. Nu is niet duidelijk hoeveel groen kasafval tussen de compoststromen zit. Het vermoeden is dat deze stroom te groot is en overlast veroorzaakt voor de omgeving. De composteerder moet daarvan opgave doen, maar geeft op wat de leveranciers melden dat in de vrachtwagens zit.

Visuele inspecties

De gemeente wil dat composteerder Wagro zelf visuele inspecties uitvoert op de stromen. Als bijvoorbeeld op de aanvoerbon staat dat het afval komt uit een stedelijke omgeving en het is duidelijk dat het om landbouwafval gaat, moet Wagro ingrijpen. De gemeente heeft daarvoor een dwangsom opgelegd, maar Wagro wil in een voorlopige voorziening dat de maatregel wordt geschorst omdat een bodemprocedure loopt.

De rechter wijst dit af. De eis van de gemeente is niet ingrijpend voor de composteerder. Ook denkt de gemeente dat de eisen van de gemeente ook in de lopende bodemprocedure zullen standhouden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin