Doorgaan naar artikel

‘Groen en geel’

Na een tijd van donker en kou in de kas is het nu weer frisgroen.

Daar knap ik van op. Voor mij is er niets mooiers dan te zien dat een plant na een prachtig zonnige dag aan het eind van de dag staat te stralen en de plant kleurt van frisgroen naar diepgroen. Kleurt mooi met het geel van de vanglinten, die alweer een aantal jaren tot de inventaris behoren.

Je moet mij als tuinder morgen ook niet ineens tandarts maken en kiezen laten trekken

Woensdag 15 maart weer verkiezingen, voor de Provincies en de Waterschappen en indirect ook de Eerste Kamer. Het is zeer belangrijk dat er in de diverse staten en raden mensen zitten die kennis van zaken hebben. Daar is veel winst te behalen. Niet het type draaideur-politici wat nu veelal in Den Haag rondloopt. Men hopt van het ene ministerie naar het andere, als het ware een kermiscarrousel. Mensen met echte vak- en dossierkennis zijn praktisch niet te vinden. En wat maakt het ook uit? Maak je een fout, bewust of onbewust, met of zonder actief geheugen, je bedankt vriendelijk voor de eer en draait weer een rondje door naar een volgende rol.

Dat is geen besturen, dat is een baantjesmachine en desastreus voor het land. Je moet mij als tuinder morgen ook niet ineens tandarts maken en kiezen laten trekken. Dan kom je van een koude kermis thuis.

15 maart: tijd voor een grondige teeltwissel!

Net als in de kas wordt het in de politiek ook steeds groener. Niet onze innovatie als sector is leidend, maar steeds meer idealistisch wensdenken voert de boventoon. Niet meer haalbaar en betaalbaar, maar slechts één smaak en dat is groen. Zonder tegenspraak. En ook de gele vanglinten ontbreken niet, men vangt elkaar de hele dag vliegen af, zonder zich bezig te houden met de échte problemen die er spelen in ons land. Ik zou zeggen op 15 maart: Tijd voor een grondige teeltwissel!

Share this

Afbeelding
Corné Stouten

is komkommerteler in Oosterland

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin