Doorgaan naar artikel

Greenyard versterkt positie in Nederlandse teelt

Greenyard versterkt positie in Nederlandse teelt

Greenyard versterkt positie in Nederlandse teelt

Het Belgische fruit- en groenteconcern Greenyard Foods is van plan de Nederlandse champignonconservenfabrikant Lutèce over te nemen.

Dat bedrijf is eigendom van de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging CNC. Greenyard heeft via Bakker Barendrecht en Univeg al intensieve relaties met veel Nederlandse groente en fruittelers. Daar komt nu een groep champignontelers bij. Eerder dit jaar mislukten gesprekken tussen Greenyard en The Greenery.

Het is de bedoeling dat de groep van circa 20 champignontelers blijft leveren aan Lutèce, zegt CNC-voorzitter Cor Beerepoot. Gisteren bezocht een groep telers al Greenyard. Hoe de nieuwe relatie met Lutèce er uitziet, wordt nog uitgewerkt. Het management raamt de omzet van Lutèce over het volledige jaar 2015 op 100 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat is positief, maar het nettoresultaat blijft over 2015 wel licht negatief.

Voor CNC is de verkoop belangrijk om de continuïteit van de onderneming te garanderen voor de toekomst. Greenyard heeft een uitgebreid internationaal verkoopkanaal. “We zijn blij dat we deze koper gevonden hebben. Het opent deuren die tot dusver misschien gesloten bleven.”

De integratie van Lutèce in Greenyard Foods zal leiden tot belangrijke synergieën en een onmiddellijk gunstig effect op het bedrijfsresultaat van Greenyard Foods, schrijft Greenyard Foods in een persbericht. De overname wordt gefinancierd door de bestaande kredietfaciliteiten van de groep. De netto financiële schuld van de vennootschap zal, als gevolg van de overname, niet substantieel toenemen ten opzichte van deze per 30 september 2015.

Beheer
WP Admin