Greenyard verliest beurswaarde na nieuwe winstwaarschuwing

28-01-2019 | Laatste update op 29-08 | |
Greenyard is onder meer eigenaar van Bakker Barendrecht. - Foto: Ton van der Scheer
Greenyard is onder meer eigenaar van Bakker Barendrecht. - Foto: Ton van der Scheer

Het aandeel Greenyard leverde op de beurs van Brussel vanmorgen een kwart van zijn waarde in.

Een nieuwe winstwaarschuwing kost het Belgische handelshuis Greenyard weer een flink deel van zijn beurswaarde. Het aandeel stond het afgelopen jaar al zwaar onder druk. Het zakte van € 21,30 eind januari 2018 naar nog maar net boven de € 6 begin mei. Bij het opengaan van de beurs duikelde het van de slotkoers van € 7,67 naar € 5,42, om zich vervolgens weer een beetje te herstellen.

Resultaten laatste kwartaal slechter dan verwacht

Oorzaak van die laatste duikeling is de melding dat er een ‘transformatieteam’ nodig is om de weg omhoog terug te vinden. Greenyard zegt dat de resultaten in het laatste kwartaal van 2018 slechter waren dan verwacht. Voor het lopende gebroken boekjaar, dat tot eind maart loopt, herziet het bedrijf daarom zijn prognose voor de bedrijfswinst.

Eigenaar van Bakker Barendrecht

Bij het zoeken naar nieuwe financiering wordt een kapitaalverhoging niet uitgesloten, iets waar aandeelhouders niet blij mee zijn. Greenyard is in Nederland onder meer eigenaar van Bakker Barendrecht, dat vorig jaar wel goed presteerde. Het bedrijf moest vorig jaar al winstwaarschuwingen afgeven, kreeg te maken met een grote recall en deed zijn substraatpoot van de hand.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over


Beheer