Doorgaan naar artikel

Greenery: resultaat valt lager uit

Image

Topman Philip Smits verwacht dat The Greenery dit jaar toch de geplande volumes groente- en fruitproductie zal afzetten.

Daar leek het medio 2012 niet op toen de productie achterbleef door te weinig lichtopbrengst in de kassen. Smits zegt dat in Het Financieele Dagblad.  Het doel is weer een volumegroei van 3 procent tot 4 procent, al is dat al jaren niet gehaald. Toch denkt Smits de komende drie jaar op eigen kracht met 10 procent tot 15 procent te groeien, vooral door nieuwe toegevoegde waarde producten.Smits wijst in het interview met de vinger naar grootwinkelbedrijven die door prijsstunts voor extra prijsdruk zorgen. Een deel van de pijn vangt The Greenery voor de telers op, zegt hij. Daardoor zal het resultaat uit de kernactiviteiten dit jaar lager uitvallen. Medio volgend jaar zal dat resultaat herstellen door een reorganisatie en een automatiseringsproject, verwacht hij.

In het interview met het FD breekt Smits verder een lans voor de verdere kwaliteitsverbetering van exportstromen. Nederland loopt gevaar als het niet verbetert. Dan wordt de toegevoegde waarde ten opzichte van andere goedkopere leveranciers te beperkt.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin