Doorgaan naar artikel

Greenery op vingers getikt door Fair Produce

Image

De stichting achter het eerlijke arbeidkeurmerk Fair Produce Nederland heeft The Greenery op de vingers getikt voor het verhandelen (export) van niet gecertificeerd product.

The Greenery mag maximaal 6 maanden het keurmerk niet gebruiken. Het besluit draait om de eis dat 100 procent van de Nederlandse champignons wordt ingekocht bij telers of handelsbedrijven die door Fair Produce zijn gecertificeerd.  De naleving van deze keurmerkeis is na een lange overgangstermijn per 1 januari 2014 voor alle door Fair Produce  gecertificeerde groothandelaren en exporteurs verplicht gesteld.

The Greenery komt vanmiddag met een verklaring, laat de woordvoerder weten. The Greenery levert champignons aan 10 tot 20 procent van de Nederlandse supermarkten, vooral aan Jumbo.

Voorzitter van Fair Produce Uli Schnier zei tegen de Telegraaf dat hij klachten kreeg over The Greenery. Het bedrijf was gewaarschuwd maar de fout is niet hersteld, constateert hij. „We hanteren nou eenmaal deze regels. We kunnen niet anders.”

Indien de tekortkomingen bij The Greenery niet binnen de termijn van zes maanden worden opgeheven, verliest de organisatie het recht het label te gebruiken. Fair Produce was niet bereikbaar voor commentaar.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin