Doorgaan naar artikel

Greenbrothers aubergines gaat uitbreiden

Greenbrothers aubergines heeft een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd voor 8 hectare glas en circa 6.500 vierkante meter voor een nieuwe bedrijfsruimte.

De locatie aan de Hazeldonkse Zandweg ligt naast het huidige auberginebedrijf van circa 12 hectare. In een vooraankondiging van Gemeente Moerdijk in de Staatscourant van 27 februari staat dat het gaat om verzoeken binnen de Spiepolder, die is aangewezen als glastuinbouwuitbreidingsgebied. Maar omdat de uitbreiding niet past in het geldende bestemmingsplan, wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Uitbreiding van 4 hectare

Greenbrothers heeft plannen om in 2020 circa 4 hectare glas bij te bouwen en op termijn een nieuwe bedrijfshal neer te zetten. “Dat is nodig om ons bedrijf gezond te houden, maar we kijken nog hoe de markt die extra productie kan absorberen”, zegt Frank Groenewegen van Greenbrothers. Het bedrijf is aangesloten bij telersvereniging Purple Pride (DOOR partners), dat met 48 hectare het grootste aandeel heeft in de Nederlandse aubergineproductie.

Ook meer paprika‘s

De aanvraag voor wijziging van het bestemmingsplan wordt ook gedaan voor de uitbreiding van het bedrijf van de buurman, paprikabedrijf Zeldenrust. Dit bedrijf heeft een verzoek ingediend voor de uitbreiding van de glastuinbouwbestemming met 12 hectare. De vestiging van Kwekerij Zeldenrust in Zevenbergen meet nu circa 11,5 hectare.

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin