Doorgaan naar artikel

Goede tomatenprijzen

Bij grove trostomaten is het positieve prijsverschil ten opzichte van vorig jaar nog groter geworden.

Begin november lagen klokprijzen bij tomaten in het tros grof-segment nog op € 1,28 per kilo bij BelOrta. Daarna stegen de prijzen gemiddeld genomen. Op 22 december waren ze opgetrokken naar € 2,51 per kilo. De laatste veildagen van het jaar lieten de dagprijzen een lichte daling zien, maar ze bleven zich handhaven op een goed prijsniveau van € 2,34 per kilo.

Hogere prijzen dan vorig jaar

Daarmee liggen de klokprijzen momenteel op een duidelijk hoger prijsniveau dan vorig jaar. Toen zaten ze rond de jaarwisseling op € 1,21 per kilo. Een eerdere tussentijdse prijspiek half december kwam ook niet hoger dan € 1,24 per kilo.

Vorig jaar kwam de klokprijs op € 1,65 per kilo uit in de tweede week van januari. In januari 2022 werd toen een betere prijs van € 2,53 gerealiseerd. Het is afwachten wat de prijzen nu gaan doen in aanloop naar die datum. Vandaag ging er nog twee cent af van de klokprijs van eind 2023.

Spaanse tomaten

Op Spaanse veilingen in Almería stonden op 21 december trostomaten voor de klok voor € 1,62 per kilo. Tegen de jaarwisseling waren ze aangetrokken naar € 1,84 per kilo.

Bij The Greenery worden deze week Spaanse trostomaten in het middensegment geveild voor € 2,50 tot € 2,65 per kilo. Ook ZON fruit & vegetables veilt Spaanse tomaten, voor een kiloprijs van € 2,55 tot € 2,70.

Kijk voor meer marktgrafieken voor tomaat op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin