Doorgaan naar artikel

Glastuinbouw Nederland: plafond gasprijs onderzoeken

Glastuinbouw Nederland vindt dat er serieus moet worden gekeken naar een plafond voor de gasprijs.

Voor consumenten en bedrijven moet de optie van een plafond in de gasprijs worden onderzocht. Dat stelt Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. “Van alle mogelijke maatregelen die het kabinet kan nemen, moet ook een plafond worden onderzocht. Dat is ook in het belang van kwetsbare huishoudens.”

Lemstra zegt dat in een persbericht dat tegelijk uitkwam met het nieuws van de compensatie voor de hoge gasprijs bij bedrijven. Voor mkb-bedrijven is € 500 miljoen beschikbaar gesteld. Details over invulling van die compensatie zijn er echter niet.

Steun alternatieven als biomassa

Glastuinbouw Nederland hoopt dat de gascrisis verschillende overheden duidelijk maakt dat telers meer gesteund moeten worden in verduurzaming. Nu worden alternatieven, zoals biomassa, niet altijd gesteund.

Peiling impact hoge gasprijs

Glastuinbouw start een brede inventarisatie onder leden over de economische impact van de huidige hoge gasprijzen. Een tuinbouwoverleg vorige week heeft nog geen concreter beeld opgeleverd.

GroentenFruit Huis doet dat onder telers en telersverenigingen. Samen met gegevens van banken moet dat leiden tot een verbeterd inzicht van de situatie in de glastuinbouw. Bom-Lemstra: “Dan kunnen we telers wellicht gerichter hulp bieden en een krachtig signaal afgeven richting de politiek.”

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin