Doorgaan naar artikel

Glastelers Etten-Leur wijzen legale wietteelt af

De Vereniging Glastuinbouw Etten-Leur zit niet te wachten op de (gelegaliseerde) teelt van wiet in het buitengebied van de gemeente. Dat geldt ook voor bewoners in het buitengebied, bleek gisteren op de eerste van drie informatieavonden.

De afwijzende reactie van de Vereniging Glastuinbouw volgt op het verzoek van de gemeenteraad naar de mening over de legale teelt van wiet in Etten-Leur. Volgens de telersclub is er in het buitengebied nu al veel kleine criminaliteit. Gevreesd wordt dat die verder toeneemt als de teelt van cannabis groen licht krijgt.

Witte vlieg-druk

Verder is er het gevaar dat met de teelt ook de druk van witte vlieg in de omgeving gaat toenemen. De praktijk met illegale wietkwekerijen heeft geleerd dat cannibisplanten de verspreiding van witte vlieg ‘prima’ flink kan aanjagen.

Negatief advies

De landelijke overheid zoekt kandidaten die legaal wiet willen telen, om zo de illegale productie de wind uit de zeilen te nemen. In Etten-Leur hebben zich twee partijen voor het experiment gemeld, landelijk hebben zich bijna 150 partijen gemeld. Begin volgend jaar kiest minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus hieruit tien kandidaten die daadwerkelijk met de teelt kunnen beginnen.

De Vereniging Glastuinbouw Etten-Leur hoopt volgens berichtgeving in dagblad BN DeStem dat haar standpunt over de wietteelt wordt overgenomen door gemeenteraad van Etten-Leur, gevolgd door een negatief vestigingadvies aan minister Grapperhaus.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

Oud-redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin