GGD naar arbeidsmigranten toe met vaccinatietruck

09-07-2021 | Laatste update op 12-10 | |
De vaccinatietruck van GGD Noord-Limburg was op proef al even in Venray.   foto: OTTO Workforce
De vaccinatietruck van GGD Noord-Limburg was op proef al even in Venray. foto: OTTO Workforce

In Limburg gaat de GGD met een ‘mobiel vaccinatiecentrum’ op pad om arbeidsmigranten te vaccineren. Vandaag houden GGD Limburg-Noord en Otto Workforce dit initiatief ten doop.

Arbeidshotel MHP Maasbree, waar uitzendbureau Otto enkele honderden arbeidsmigranten huisvest, is vanmiddag om 14 uur de eerste stop van de vaccinatietruck. De truck zal hier de komende dagen staan. Werkgevers in de omgeving zijn aangeschreven en hebben hun internationale werknemers al kunnen aanmelden, maar ook vrije inloop is mogelijk.

Vaccinatie nog niet op peil

Onder arbeidsmigranten is de vaccinatiegraad en -bereidheid nog niet helemaal op peil. “Dat komt deels ook door de taalbarrieres en daardoor het gebrek aan goede voorlichting voor deze groep”, zegt Otto-directeur Frank van Gool. “Juist daarom gaan wij actief naar de arbeidsmigranten toe.” Doordat arbeidsmigranten in groepen wonen, werken en reizen is besmetting een risico.

Tolken en vertalingen beschikbaar

De arbeidsmigranten hebben alleen een geldig legitimatiebewijs nodig en een bsn-nummer. Een bewijs van inschrijving in de basisregistratie Personen van de gemeente is niet nodig. Er is ter plekke gezorgd voor tolken en formulieren in verschillende talen. Al naar gelang de animo voor de vaccinaties zal er een planning worden gemaakt van wanneer en hoe lang de truck op andere woonlocaties in de regio komt.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer