Doorgaan naar artikel

Gewasgroei blijft op niveau

Image premium

Het gewas van de gele paprika bij Michiel Koolhaas in Bergschenhoek heeft de afgelopen paar weken weinig zetting gehad, mede doordat de plantbelasting flink op niveau was. “Dat komt wel aardig uit voor het laatste zetsel. De komende weken verwacht ik meer zetting.”

Ondanks het donkere weer van de afgelopen periode zou doen verwachten, ligt de gewasgroei in op een normaal niveau. “De plant herstelt zich niet zozeer door goed weer, maar doordat hij uit zijn energiebelasting voor de vruchtuitgroei komt. Daardoor zijn de doorgroei en de kopstand verbeterd.”

Hij blijft gewoon op twee toppen, en pakt een vruchtje mee als dat nodig is. “Dat bevalt ons goed.”

Op tijd stoppen met druppelen

Koolhaas probeert een etmaaltemperatuur van 21,5 graden Celsius aan te houden. Na een voornacht van 18 graden zorgt hij dat de temperatuur met zonop weer op 20 graden is.

De watergift is aangepast aan de donkere herfstomstandigheden van de laatste tijd. “We stoppen op tijd, vier uur voor zononder.

De EC en bemestingsgift zijn vrij stabiel. “We houden wel de kali-gift goed in de gaten als de nieuwe zetting er aan komt.”

Rupsbestrijding geen succes

Het is positief dat de vruchten redelijk grof blijven. De kwaliteit van de paprika’s is goed. “We komen gelukkig geen binnenrot tegen.” Ook verder vormen ziektes en plagen geen problemen. De biologie houdt plagen voldoende onder controle.

Eerder in het jaar had hij Altacor uitgeprobeerd tegen rupsen, in de hoop een afdoende middel te vinden ter afwisseling van de Steward. “Maar dat had niet echt het effect wat ik er van verwacht had”, drukt hij zich voorzichtig uit. “Het viel tegen. Eerder had ik het onder andere ook al met Fame geprobeerd. Maar bij mij blijft Steward toch het enige middel dat goed werkt tegen rupsen.”

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin