Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Gevaarlijke bacterie Xylella kan teelt hard raken

Onderzoek naar de gevreesde Xylella fastidiosa-bacterie laat zien dat groenten en fruit in Nederland risico lopen op besmetting en harde bestrijdingsmaatregelen.

Laatst geüpdatet:

Foto: ANP

Foto: ANP

Onderzoek naar de gevreesde Xylella fastidiosa-bacterie laat zien dat groenten en fruit in Nederland risico lopen op besmetting en harde bestrijdingsmaatregelen.

WUR-onderzoeker Peter Bonants sloot als onderzoeksleider juist een topsectorenonderzoek af naar Xylella. Het laat zien hoe de kennis in Nederland gegroeid is over deze in de EU meest gevreesde ziekteverwekkende bacterie van planten en (fruit)bomen, waaronder steenfruit als druiven en kers.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers