Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Gestegen koelkosten rabarber zijn serieus punt van zorg’

Johan Trouw uit Etten-Leur rooide eind vorige week de eerste partij rabarberplanten voor de koelcel.
Johan Trouw uit Etten-Leur rooide eind vorige week de eerste partij rabarberplanten voor de koelcel - Archieffoto: Stan Verstegen

Johan Trouw uit Etten-Leur rooide eind vorige week de eerste partij rabarberplanten voor de koelcel – Archieffoto: Stan Verstegen

Johan Trouw uit Etten-Leur rooide eind vorige week de eerste partij rabarberplanten voor de koelcel. “Van deze planten, van het ras Goliath, hebben we buiten geen stelen geoogst”, vertelt hij op 12 oktober.

“Er stonden nog wel wat stelen op, maar die hebben we afgeklepeld, om verstoppingen bij het rooien te voorkomen.” De gerooide planten worden over een week of vijf tot zes uitgeplant in de kas. “Dan moeten ze zo’n 350 koude-eenheden hebben opgedaan”, geeft Trouw aan.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers