Doorgaan naar artikel

Gesprekken tomatentelers ZON en Hoogstraten

Veiling Hoogstraten praat met verschillende internationale afzetorganisaties over samenwerking. Zo zijn er gesprekken geweest tussen tomatentelers van Hoogstraten en ZON.

In het jaarverslag van Hoogstraten rept de veiling over lopende gesprekken, maar ZON zegt dat de gesprekken zijn afgerond. “Er hebben inderdaad, op verzoek van Veiling Hoogstraten, drie keer gesprekken plaatsgevonden tussen tomatentelers, waarbij het doel was te kijken naar elkaars werkmethoden van veilen: ervaringsuitwisseling. Dat is gebeurd, men heeft van elkaars methoden kennis genomen, en daar is het verder bij gebleven. Er zijn geen plannen tot verdere samenwerking of iets dergelijks”, zegt een woordvoerder van ZON.

Naast de transnationale samenwerking in In-Co met onder meer veiling Zundert, focust Hoogstraten meer op het meewerken aan een internationaal samenwerkingsverband van coöperaties (AEOP). Daarbij praat Hoogstraten onder meer met de Franse afzetpartij Prince de Bretagne en met het Italiaanse Sant Orsola. AEOP is een initiatief van Prince de Bretagne om een Europese associatie van producentenorganisaties op te richten, waarbinnen meer samenwerking mogelijk is.

Uit het jaarverslag van Hoogstraten blijkt verder dat veiling Zundert in 2011 circa 9,2 miljoen kilo van de 27,7 miljoen kilo verkochte aardbeien leverde. Veiling Zaltbommel leverde 2,8 miljoen kilo van de 23 miljoen kilo verkocht paprika.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin