Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Gematigde temperatuur gunstig voor chinese kool

Veel grote bedrijven beginnen niet aan Chinese kool, maar dicht langs de Maas gaat Van den Eertwegh het avontuur wel aan.

Laatst geüpdatet:

In het voorjaar heeft Van de Eerthweg de handen vol aan rabarber en aan Chinese kool uit de kas. Foto: Bram Becks Fotografie

In het voorjaar heeft Van de Eerthweg de handen vol aan rabarber en aan Chinese kool uit de kas. Foto: Bram Becks Fotografie

Chinese kool is volgens Wim van den Eertwegh in Kessel (Limburg) een kritische teelt.

Veel grote bedrijven beginnen niet aan Chinese kool, maar dicht langs de Maas gaat Van den Eertwegh het avontuur wel aan. “Chinese kool houdt niet van droogte en niet van hitte. Bij temperaturen boven 30 graden en warme nachten krijg je binnenbrand, inwendig bruin. Water kunnen we brengen dus dat is geen probleem, het kost alleen veel arbeid. Tot nu toe hadden we ook gunstige, gematigde temperaturen. De nachten waren zelfs relatief koel. We zijn nu drie weken aan het oogsten, met een hoog oogstpercentage en goede kwaliteit.’’

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers