Doorgaan naar artikel

Gele courgettes wachten op prijsstijging

Klokprijzen van gele kascourgettes tonen nog niet de gebruikelijke prijsstijgingen richting het najaar.

Dagprijzen bij gele courgettes uit de kas bewegen zich al sinds eind augustus tussen de 27 en 38 cent per stuk voor de x14-sortering bij The Greenery. Deze week werden prijzen gemeld van 32 en 33 cent per stuk.

Prijsstijging

Vorig jaar begonnen klokprijzen van gele courgettes tegen eind augustus al aan te trekken, om eind september op € 1,90 per stuk uit te komen. In 2021 bleven prijzen langer laag, en gingen ze pas begin november omhoog. Toen werd de € 1,90 rond 25 november bereikt. Het is dus afwachten wanneer dit seizoen een opwaartse prijsbeweging gaat ontstaan.

Lage prijzen groene courgette

In het groene kleursegment courgette blijven de klokprijzen bij BelOrta laag, met prijzen die vorige week tot een stuksprijs van 12 cent daalden. De tendens in de prijsvorming komt sterk overeen met die van 2021. In de komende periode trokken ze toen langzamerhand aan richting 30 cent per stuk, waar de prijzen bleven steken.

Vorig jaar waren prijzen van groene courgette een stuk gunstiger. Toen ging de prijs vanaf de eerste week van september omhoog, waarbij dagprijzen rond 21 september naar een stuksprijs van € 1,50 toe gingen.

Spaanse courgettes schommelen in prijs

Op Spaanse veilingen in Almería fluctueerden dagprijzen van groene courgettes sterk in de afgelopen perioden. Ze gingen op en neer tussen de 58 cent en € 1,30 per kilo.

Kijk voor meer marktprijzen voor courgettes op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin