Doorgaan naar artikel

Geld voor project datatelen met TU Delft

De bestuurscommissie Metropoolregio Rotterdam Den Haag kent een bijdrage van € 450.000 toe aan de gemeente Westland voor innovatie in de glastuinbouw.

De bijdrage is bedoeld voor het project Do IoT voor de glastuinbouw. Daarin wordt gemikt op het versnellen van innovaties rond snel internet (5G-innovatie) voor de toekomst van werk in de tuinbouwsector. Het gaat om een project rond datagedreven telen met de TU Delft. Het geld komt uit een fonds voor versterking van het economisch vestigingsklimaat in die MRDH-regio.

Lees ook: Westland wil met steun datagedreven telen versnellen

Eind 2022 stak MRDH ook al € 375.000 in een glastuinbouwproject voor het toepassen van data, kunstmatige intelligentie (AI) en robotprojecten in de teelt in kassen. Westland doet de aanvraag namens Greenport West-Holland.

Gericht op tuinbouw

Westland wil meer invloed op de meerjarenstrategie van de Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH). In die Strategische Agenda 2023-2026 moet glastuinbouw beter verankerd worden, vindt de gemeente. Zo moet de bereikbaarheid van het grootste glastuinbouwgebied van Nederland verbeteren.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin