Doorgaan naar artikel

Geitenijs bioproduct van 2024, jonge sojaboontjes publieksfavoriet

Het ‘geitenijs’ van producent Happy Goats Goodness is uitgeroepen tot het ‘biologische product van het jaar’. De edamameboontjes van Ekoplaza werden tweede en wonnen de publieksprijs op de Biobeurs in den Bosch.

‘100% bio geitenijs’ is ijs van geitenmelk gemaakt, het is een oplossing voor consumenten met een koemelkintolerantie. De vakjury, met onder andere voedseltrend-analist Anneke Ammerlaan en retaildeskundige Bart Fischer, omschreef het ijs als zeer smakelijk en ‘fluweelzacht’.

Kansen in eiwittransitie voor edamameboontjes

De biologische edamameboontjes onder het label Luna e Terra vielen bij de jury in de smaak vanwege de kansen ervan in de eiwittransitie en vanwege de effecten van het gewas op de bodem en de hoge stikstofbinding opname van het gewas. Deze diepvries-edamameboontjes, die ook de publieksprijs wonnen, worden bovendien vers geteeld op Nederlandse bodem. Edamame zijn jonge, groene sojabonen die worden geoogst voordat de peulen volledig rijp zijn.

De derde prijs was voor de zoete-aardappelchips van het merk John Altman. De jury omschreef die overigens ‘wél krokant’.

Lees ook: Omzet biologisch vers groeit harder dan de markt

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin